Mar 13, 2023
Reizen
Kroatië | Roadtrip met gezin | Zomer

Kroatië stond al een tijdje op mijn lijstje met reizen die ik wil maken! Omdat het een reis was waarvan ik had bedacht dat het ook goed met mijn gezin kon had het geen haast en hebben we afgelopen zomer 2022 deze reis gemaakt met Luca & Lize, toen ze nog 4 & 1 waren.

In deze blog neem ik jullie mee met de reis die we hebben gemaakt en de prachtige dingen die we daar hebben gezien. Hieronder zie je de route die we hebben afgelegd. Link de gehele route en rechts de route die we in Kroatië hebben genomen.

In totaal zijn we 22 dagen weg geweest, waarvan 16 dagen echt in Kroatië zijn geweest. Op de heenweg hebben we een stop gemaakt in Slovenië, Smlednik. We hebben hier geslapen in hotel Baron, wat heel fijn was voor ons en voor de kinderen. We hadden een hele goede reisdag gehad en het was heerlijk om hier even te kunnen ontspannen, eten en lekker slapen. We hadden een prachtig uitzicht vanuit het terras.

Na een lekker nachtje slapen en een lekker ontbijt vervolgen we onze reis naar Split. We hebben ervoor gekozen om Dubrovnik over te slaan en dit een keer met z’n tweeën te bezoeken als stedentrip. Je kan vrij makkelijk vliegen op Dubrovnik. Vanaf Split is het een rit van 3 uur en gezien we een volle reis hebben, hebben we ervoor gekozen om Dubrovnik een andere keer te bezoeken.

Onze reis verloopt wederom voorspoedig en we komen eind van de middag aan in Split. Hier verblijven we 3 nachten. We bezoeken onder andere Omis in de ochtend en zitten in de middag heerlijk op het (kiezel)strand, spelen met stenen, zwemmen en snorkelen! In de avond eten we bij een heerlijk tentje, een heerlijke eerste dag in Kroatië.

Omis

We beginnen onze dag op het strand, alhoewel strand een groot woord is, het is een kiezelstrand. Parkeren is een uitdaging hier, er is niet echt een parkeerplaats, dus je moet gewoon parkeren waar je een plekje ziet. We wilde eigenlijk op een andere plek dan de eerste dag en dit was

Na een heerlijk ontspannen ochtend op het strand, bezoeken we in de middag Split. Wat een prachtige stad is dit! We hebben er heerlijk rondgelopen en bekeken alle prachtige gebouwen!

Split

Mocht je willen weten waar je het beste ijs in Kroatië kan vinden, dan is dit hier! LUKA! Zo lekker!

De volgende dag gaan we met de boot naar Hvar! En voor wie naar Kroatië gaat wil ik echt aanraden om

We hebben onze reis gecombineerd met een familiebezoek in Zwitserland

Mocht je vragen hebben over deze reis, dan kan je het contactformulier invullen en beantwoord ik je vragen zo snel mogelijk.