Categorieen

Ha, ik ben Adinda!

De fotograaf achter al deze foto's. Wil jij meer weten over wie ik ben? En waarom ik fotografeer?

Ben jij benieuwd naar mijn verhaal? 

Fotograaf

Feb 28, 2023
Over mij
Mijn ondernemersverhaal

Op mijn 18e kreeg ik een systeemcamera van mijn vriend en daar begon het.. De passie om beelden te bevriezen, zodat je langer kan genieten van dat moment! Op mijn 30ste besloot ik eindelijk de sprong in het diepe te nemen, ik zei mijn baan op, schreef mij in bij de Kamer van Koophandel en werd ondernemer!

Tussen mijn 18e en 30ste is er uiteraard heel veel gebeurd, wat ervoor heeft gezorgd dat ik een eigen bedrijf heb opgestart en als zelfstandig ondernemer aan het werk ben. Ik neem je even kort mee naar wat daartussen is gebeurd, zodat je een beetje een beeld hebt bij mijn keuzes en hoe ik hier gekomen ben.

Waar het allemaal begon..

Mijn oma schrijft alles wat we meemaken op en verzamelt dit in een boek. Ondertussen is dit wat minder uitgebreid, maar nog steeds legt ze bepaalde herinneringen vast door deze op te schrijven. Ik geniet hier zo van, omdat dit de herinneringen levend houden. Dit is wat beelden voor mij doen, herinneringen van het leven vast leggen, zodat je er op een later moment nog naar terug kan gaan en genieten of stil kan staan bij die herinneringen. Hier begon een vuurtje te branden, mijn verlangen om te leren fotograferen is hier al ontstaan.

Toen ik dus mijn eerste systeemcamera van Henk kreeg, toen ik 18 werd, was ik super blij (en een klein beetje bezwaard, want die camera koste heel wat voor een 19-jarige jongen) maar bovenal super blij. Ik ging helemaal op in het fotograferen, oefenen, leren en ontdekken. Mijn familie en vrienden waren de pineut, want ik nam elk moment aan om te fotograferen en te oefenen.

Begin van Alblasfotografie!

Toen ik 20 was ging ik trouwen met Henk en kochten we van ons cadeaugeld een spiegel-reflex-camera. Ik kon mijn geluk niet op, deed de cursus die erbij zat en leerde mijn camera heel goed kennen en alle basisprincipes van fotograferen. Ik deed nog een aantal cursussen en groeide in het fotograferen en vormgeven van mijn creativiteit. Ondertussen werd ik steeds vaker gevraagd of ik mensen wilde fotograferen en shoots wilde doen en hier ontstond het begin van mijn bedrijf, Alblasfotografie. Helemaal niet nagedacht over de naam, gewoon het meest logische gekozen en gestart. Later studeerde ik af als Social worker, werkte ik na diverse baantjes in de Jeugdzorg en deed ik meerdere fotoshoots voor mijn eigen bedrijf. Ik bleef mij ontwikkelen, deed cursussen en investeerde in mijn apparatuur.

In 2020 was ik zwanger en werd mijn moeder met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Dit was een hele zware en spannende tijd, wat veel van mij heeft gevraagd. Gelukkig gaat het goed met mijn moeder en mogen we nog heerlijk van haar genieten. Dit jaar heeft mij wel heel erg aan het denken gezet, door zowel mijn werk en alles wat daarbij kwam kijken als de situatie in onze gezinnen als het leven met corona en het leven met twee kids. Na mijn zwangerschapsverlof begon ik weer met werken en wist ik direct dat dit ik dit niet meer wilde doen op dit moment in mijn leven. Dus zei ik mijn baan op! Een hele grote stap voor mij, want ik had geen andere baan en ook geen idee wat ik wilde. Ik wist alleen zeker dat ik dit nu niet meer wilde.

En toen..

Begin 2021 heb ik eerst een paar maanden genoten van mijn gezin, de tijd genomen om tot rust te komen en om nagedacht over wat ik wilde doen. In juni 2021 mijzelf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ik was tot de conclusie gekomen dat als ik mijn eigen bedrijf wilde, dit het moment was! Dus daar stond ik dan, met mondkapje op en mijn papieren ondertekend. Alblasfotografie was officieel een bedrijf!

Adinda Alblas - fotograaf Alblasfotografie

Wil je graag meer weten over wie ik ben?

Lees hier meer over mij!

Categorieen

Ha, ik ben Adinda!

De fotograaf achter al deze foto's. Wil jij meer weten over wie ik ben? En waarom ik fotografeer?

Ben jij benieuwd naar mijn verhaal? 

Fotograaf