Categorieen

Ha, ik ben Adinda!

De fotograaf achter al deze foto's. Wil jij meer weten over wie ik ben? En waarom ik fotografeer?

Ben jij benieuwd naar mijn verhaal? 

Fotograaf

Apr 9, 2024
Tips & informatie
Praktische tips voor een succesvolle Mama & mini shoot

In dit artikel zal ik praktische tips delen voor een succesvolle Mama & mini shoot.

Het vastleggen van kostbare momenten tussen moeder en kind maakt mij gelukkig. Een van de leukste shoots die ik mag doen. Een Mama & mini shoot biedt een unieke gelegenheid om de liefdevolle band tussen moeder & kind vast te leggen en samen te genieten van de avonturen die jullie beleven. Wil je meer weten over een Mama & mini shoot? Meer info

Wil jij deze mama & mini shoot bekijken?

Hier zijn een aantal praktische tips voor een succesvolle Mama & mini shoot:

Hier zijn een aantal praktische tips om ervoor te zorgen dat jouw Mama & Mini fotoshoot een onvergetelijke ervaring wordt:

1. De juiste locatie

Het is belangrijk dat de locatie past bij de stijl en sfeer die jij wilt creëren voor de shoot en waar jullie je van genieten.

Ik heb gekozen om de shoots in de buurt van Ede aan te bieden, namelijk het Wekeromse zand. Hier heb je een prachtig bos, maar ook lekker veel zand. Het heeft mooi natuurlijk licht, mooie kleuren door het zand & de bomen en leuke plekjes om samen te spelen & te knuffelen. Als jij en jouw kleintje genieten en ontspannen zijn, dan worden de foto’s ongefilterd & puur.

Daarnaast zal ik Mama & minishootdagen aanbieden op andere locaties, zodat je kan kiezen mocht je liever een andere locatie willen.

2. Kleding en accessoires

Voor kleding is het belangrijk dat je kleren kiest waar jij je prettig in voelt en die past bij de stijl van de shoot. Het is fijn als de kleuren en patronen of prints bij elkaar passen. Zelf vind ik het mooi als de kleuren neutraal zijn, zodat de focus ligt op jullie zelf i.p.v. jullie kleren.

Accessoires zoals hoeden en sjaals kunnen een leuke toevoeging zijn. Het is wel belangrijk dat deze accessoires niet teveel aandacht krijgen, maar dat de focus op jullie blijft.

Speelgoed meenemen mag, maar het is ook altijd leuk om te kijken wat de natuur te bieden heeft. Dit stimuleert het creatieve brein van je kind en staat nog leuk op de foto’s ook.

3. Timing is alles

Plan de shoot op een moment dat jullie allebei het lekkerst in jullie vel zitten. Jij kent je kind het best, dus geef gerust aan wanneer jij denkt dat dit het beste uitkomt.

4. Heb geduld en laat het lekker los

Als er iets is wat ik geleerd heb als moeder, is dat het nooit verloopt zoals jij had bedacht. Dit is prima! We gaan gewoon mee in het ritme van je kind. Heeft jouw kindje zin om lekker in het zand te spelen? Dan gaan we dit lekker doen. Dit maakt dat het een spontane shoot wordt en de interactie tussen jou en je kind heel natuurlijk zijn.

Samen spelen & genieten is waar de focus ligt! Niet op geposeerde foto’s.

5. Betrek je kleintje bij de shoot

Als je kindje al wat ouder is dan kan je kindje best vertellen wat hij of zij mee wil nemen naar de shoot. Of misschien wel de favoriete knuffel laten zien aan mij. Sta dit vooral toe, zo betrek je je kleintje bij de shoot en maak je hem of haar enthousiast. Daarnaast zullen ze meer ontspannen zijn, waardoor ze meer zichzelf durven te zijn tijdens de shoot.

6. Het is leuk!

Last but not least, vergeet niet om plezier te hebben tijdens de fotoshoot! Jullie zullen het meest stralen op de foto’s als jullie genieten van het moment samen.

Ik streef ernaar om elke Mama & mini shoot tot een unieke en onvergetelijke ervaring te maken. Met deze praktische tips hoop ik dat jouw fotoshoot een succes wordt en dat de foto’s een blijvende herinnering zal zijn aan de liefdevolle band tussen jou & je kind.

Ben jij enthousiast?

Wil jij graag een Mama & mini shoot boeken?

Klik hier

Categorieen

Ha, ik ben Adinda!

De fotograaf achter al deze foto's. Wil jij meer weten over wie ik ben? En waarom ik fotografeer?

Ben jij benieuwd naar mijn verhaal? 

Fotograaf