Categorieen

Ha, ik ben Adinda!

De fotograaf achter al deze foto's. Wil jij meer weten over wie ik ben? En waarom ik fotografeer?

Ben jij benieuwd naar mijn verhaal? 

Fotograaf

Jul 8, 2024
Tips & informatie
Praktische tips voor het boeken van een fotoshoot!

Je wilt een fotoshoot boeken, maar waar moet je dan eigenlijk allemaal aan denken? In deze blog deel ik praktische tips voor het boeken van een fotoshoot.

Het vastleggen van de liefde & bijzondere momenten is een fantastische manier om herinneringen voor altijd te koesteren. Of het nu gaat om de liefde, zwangerschap, gezin of familie, het is fijn om goed voorbereid te zijn. Lees snel verder voor mijn praktische tips voor het boeken van een fotoshoot!

1. Kies de juiste Locatie

Het is belangrijk dat de locatie past bij de stijl en sfeer die jij wilt creëren voor de shoot en wat bij jullie past. Voor de meeste shoots gaat mijn voorkeur uit naar buitenlocaties. Het geeft de foto’s een vrije en spontane sfeer. Denk aan plekken die voor jou van betekenis zijn, zoals een favoriete wandelroute, een mooi park of het strand. De natuurlijke omgeving zorgt voor een ontspannen sfeer en prachtige achtergronden.

Een babyshoot is vaak thuis en binnen, omdat het baby’tje dan vaak nog heel klein is. Maar mocht je liever buiten willen, kan dit uiteraard ook. Ben je benieuwd hoe dit eruit ziet? Bekijk dan hier een babyshoot buiten.

Voor een zwangerschapsshoot raad ik het ook altijd aan om een kort moment binnen te pakken, als het kan. Dit zorgt ervoor dat jij, als zwangere vrouw, mooi vastgelegd kan worden met je blote buik. Bekijk hier hoe dit eruit kan zien!

2. KLEDING EN ACCESSOIRES

Kleding speelt een grote rol in hoe de foto’s uiteindelijk eruit zien. Het is vooral belangrijk dat jij de kleren kiest waar jij je prettig in voelt en die past bij de stijl die jij wilt. Daarnaast is het goed om op de volgende dingen te letten:

Kleuren

Kies kleuren die bij elkaar passen. Zachte, neutrale tinten zijn fijn, omdat de focus dan op jullie blijft.

Vermijd drukke prints

Houd het simpel en vermijd te veel patronen, dit leidt de aandacht af van de gezichten. Mocht je een patroon hebben dan is het goed om dit af te stemmen met anderen, zodat dit mooi past in het geheel.

Accessoires

Accessoires zoals hoeden en sjaals kunnen een leuke toevoeging zijn. Het is wel belangrijk dat deze accessoires niet teveel aandacht krijgen, maar dat de focus op jullie blijft. 

3. Timing is Key

Op welk moment van de dag je de fotoshoot wilt doen hangt van een paar factoren af:

Licht

De beste tijden voor een fotoshoot buiten zijn vroeg in de ochtend of later in de middag/avond. Het licht is dan zachter en geeft de foto’s een mooie gloed.

Kinderen

Mochten er kinderen mee gaan, dan is het ook goed om te kijken naar het ritme van het kind. Wanneer is een fijne tijd voor de kinderen?

Stijl

Vind jij het mooi als er een gele gloed van de ondergaande zon op jullie valt? Dan is het leuk om een shoot te plannen tijdens het ‘Golden Hour’. Vind je dit juist niet zo mooi, dan zou ik de shoot juist in de ochtend of eind van de middag plannen.

4. Geniet! Het is leuk!

Het belangrijkste is om jezelf te zijn en te genieten van het moment. Lach, speel, en wees spontaan. Dit zorgt voor de mooiste en meest authentieke foto’s.

Ik houd van ongefilterde foto’s. Hiermee bedoel ik dat ik graag vast leg wat er gebeurt, hoe de sfeer op dat moment echt is. Lekker samen een stukje lopen, lachbuien die spontaan plaatsvinden, stoeipartijen die zomaar ontstaan, dit maakt dat de shoot echt weergeeft zoals jullie zijn!

Dus zijn er kinderen mee? Hebben ze er even geen zin in? Dat is oké! We nemen gewoon de tijd, doen een spelletje of lopen een stukje en proberen het later nog een keer. Het is belangrijk om de tijd te nemen, zodat ook de kinderen genieten van dit moment!

Klaar om mooie herinneringen te maken?

Boek vandaag nog je fotoshoot en laten we samen prachtige herinneringen creëren die een leven lang meegaan!

Let’s get in touch!

Categorieen

Ha, ik ben Adinda!

De fotograaf achter al deze foto's. Wil jij meer weten over wie ik ben? En waarom ik fotografeer?

Ben jij benieuwd naar mijn verhaal? 

Fotograaf